Fotball enkelt forklart for en seriefan

gerrarddowntown

Så, du forstår ikke fotball, sier du? Du skjønner ikke hvorfor så mange bruker så mye tid på å se på det?

La meg forklare på enkelt vis. Jeg tar utgangspunkt i at jeg selv har fulgt med på Liverpool siden midten av åttitallet.

Forestill deg at da du var 10-12 år oppdaget en fantastisk tv-serie. La oss si, “Downtown Abbey” (jeg velger denne, da den er ganske tidløs). Den blir spilt med publikum i salen og har faktisk gått siden før tv ble oppfunnet og ble da spilt uten kameraer tilstede. Serien er fantastisk godt spilt, men det er oppturer og nedturer og du blir like mye frustrert som fornøyd. Men det å oppleve serien i seg selv er så givende at du blir veldig glad i både karakterer og historier. Du blir glad i selve konseptet “Downtown Abbey”. Det er lett å kjenne seg igjen.

Forestill deg så at serien ble spilt direkte på tv, hver helg på høsten og vinteren. Ikke noe opptak her, nei. Den eneste måten å få med seg serien på, er å sitte klar foran tven hver lørdag eller søndag. Å ta opp serien blir etterhvert en teknisk mulighet, men halve spenningen er at det er øyeblikkstv – det er noe som foregår her og nå. For å virkelig gjøre det hele spennende, så er det slik at mange av vennene dine (og folk verden over) heier på og sympatiserer med forskjellige karakterer i serien. Her er det ingen opplagte good guys og bad girls (eller omvendt). Fordi det skaper en skikkelig tilhørighet og gir det hele en ekstra piff, har man laget forskjellige supporterklubber for de forskjellige karakterene og disse er også tilstede når serien sendes på tv og HEIER på karakterene! For å virkelig vise sin støtte, har de på seg samme kostyme som favorittkarakteren sin.

På vårparten blir det mer og mer spennende, for hvordan vil sesongen ende? Hvem vil overleve, hvem vil dø og hvem vil vinne (putt inn valgfrie ting å vinne her)? Det hele kuliminerer i siste episode med en fantastisk spennende avslutning. Og uansett hvordan det går, har du allerede begynt å tenkte på hva som vil skje i neste sesong.

Det var fotball i et nøtteskall.

For de med enklere sjeler: Fotball er nesten akkurat det samme som Idol.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.