Video: Touché Amoré – Harbor

Touché Amoré

Er ikke sikker på om jeg hadde likt Touché Amoré og deres musikk for 20 år siden, da jeg til å begynne med i mitt musikkliv hadde et veldig fokus på vokal – og da særlig pen vokal. For det er ingenting pent med vokalen til  Jeremy Bolm. Derimot er det en ekstremt genuin og ektefølt form for vokal som utøves i post-hardcore-sjangeren som disse gutta bedriver. Alt føles genuint i det de fremfører, også tekstmessig. “Screamo” kan den vel betegnes som, da det ikke er mange tonene som synges, men det skrikes mer.

Min toleranse og etterhvert elsk for denne type vokal ble utløst da jeg i min tid oppdaget det engelske “emocore”-bandet Bob Tilton vinteren 1999, der vokalen og uttrykket var, og er, noe av det mest ærlige jeg noensinne hadde, og har, hørt. Jeg har tidligere skrevet om Defeater, et annet band i “The Wave” av nye post-hardcore band, og de ligger på samme nivå som disse gutta. Årets album, “Is Survived By”, er en av mine favoritter i 2013.

Sjekk albumet på Spotify

Er ikke et band for hvermannsen, men for deg som har utforsket litt og tør å legge ørene på hardere ting; hør sjøl og gjør deg opp din egen mening:

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.