Formidlingsgleden

Jeg har til høsten skrevet for Panorama.no i 14 år, om enn ikke på jevnlig basis. Jeg leverte mine første stotrende setninger i september 1999, etter å ha sett Furia for første gang på scenen på Kroa i Bø i slutten av august. Det skulle bli mange konsertanmeldelser fra nettopp den scenen i de kommende årene.

Jeg er den første til å innrømme at alt jeg har skrevet for Panorama ikke holder toppklasse, og til tider har det vært latskapstekster som har blitt levert. Men jeg tror jeg stort sett har holdt meg unna kategorien “dårlige anmeldelser”, rett og slett fordi jeg har basert mine anmeldelser på kongstanken om å ha respekt for artist og leser. Men noen gode anmeldelser har det blitt, og jeg kan også skryte på meg å ha i hemmelighet ha vært med på å “breake” noen artister. Fikk en gang høre at mitt navn ble hvisket både i sammenheng med at bl.a. Furia og Askil Holm ble oppdaget av de store bransjeaktørene. Det aner meg at det var noen flere også, men det har aldri blitt fortalt til meg direkte. Jeg følte meg litt viktig den gangen og det var artig for en ung og smått usikker herremann som egentlig ikke følte seg så spesielt kunnskapsrik på området (det gjør jeg forsåvidt ikke ennå heller).

Selv om drivkraften min den gangen kanskje handlet en del om behovet for å bli sett, så har det viktigste for meg alltid vært selve formidlingen. Formidling er for meg helt magisk, om det så er gjennom å opplyse andre om noe eller det å stå på en scene selv og fremføre musikk eller gi liv til en karakter i et teaterstykke. Jeg elsker å formidle, enkelt og greit. Det er derfor du blir bombardert med lenker og statusoppdateringer fra meg på Facebook og på Twitter. Det er så mange ting jeg vil du skal vite om!  Hele tiden! At det kan være litt slitsomt for andre er jeg den første til å vise forståelse for. Samtidig er det jo ikke slik at jeg sitter konstant på fjæsboka eller på Twitter, men jeg har en lav terskel for å dele saker og ting.

Formidlingsfrode

Og de sosiale mediene er sannsynligvis grunnen til at jeg i dag både blogger mindre og skriver sjeldnere for Panorama. Formidlingen min foregikk tidligere på disse plattformene, mens den nå fordeles mer utover.

Men nå kan det igjen snart bli flere skriverier på Panorama. Vi har lenge puslet med å få nettsiden over på WordPress, ettersom det er en enklere publiseringsplattform enn den egenutviklede vi har brukt i snart ti år. Mens vi i dag må legge inn i html-koder for å legge inn alt fra fet skrift til lenker og bilder, er det latterlig enkelt på WordPress. Det sparer utrolig mye tid og gjør det lettere å motivere seg for å skrive saker. Men som med all frivillighet, er vi avhengige av at vedkommende som skal sluttføre produktet har tid og krefter til det, så det har tatt mye lenger tid enn jeg hadde håpet. Men i løpet av sommeren skal vi være på plass, og det ser jeg fram til.

Gru/gled deg til å bli bombardert med mer fra min kant!

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.