En pizza og en halvliter fruktchampagnesaft

Mitt problem for tiden, sett bort fra mitt fravær på skolen, er at jeg ikke klarer å få inn en døgnrytme som kan føre til at jeg får i meg jevnlige måltider. Men som kanskje flere har opplevd, så er det vanskelig å stå opp klokka 8 når man har vært ute til klokka 4, eller har jobbet til kl 3 eller bare ikke har fått sove før kl 5 fordi man sov så lenge dagen før. Dermed blir man liggende til klokka 12-13 og så får man ikke sove tidlig nok på kvelden igjen. Og sånn går det helt til du kanskje har klart å stå opp kl 8, men så du ut eller jobbe igjen samme kveld, og du legger deg ikke før kl 4. Og så er vi i gang igjen.

Hva skal man gjøre da? Jeg mener; jeg er ikke selvdisiplinens gudfar akkurat, men selv med selvdisiplin nok til å stå opp uansett hvor trøtt man er, vil man nødvendigvis få med seg så mye av dagen når man knapt har sovet om natta? Finnes det en løsning, bortsett fra å bli heltids alkoholiker og trygdemisbruker? Er det sånn livet bare er når man er kulturstudent og jobber på et sted som Kroa? Det er det nok, men det har selvsagt mye med viljen å gjøre også. Jeg vet jo om folk i Bø som jobber til klokka 4 på natta og står opp klokka halv ti for å gå på en ny jobb eller forelesning. Prisen de betaler er konstant overtrøtthet og det er muligens en pris ikke alle er villig til å betale, minst av alle meg selv.

Konklusjonen må være at det går an å skjerpe seg, men at så lenge man insisterer på å ha litt fri, så blir døgnrytmen lik 12-03-12. Om du tok likningen.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.